2016 m. liepos 20 d., trečiadienis

Bulvių ir mėsos apkepas

Kai reikia greitų pietų.

Reikės:
bulvių;
maltos mėsos;
morkos;
poros svogūnų.

Kiekius koreguokitės pagal save, jeigu mėgstate daugiau bulvių, dėkite daugiau jų, jeigu norisi, kad būtų daugiau mėsos, dėkite daugiau jos. Aš dėjau apie puse kg maltos mėsos, vieną didelę morką ir apie kilogramą bulvių.
Bulves nuskutame ir supjaustome ketvirčiais. Maltą mėsą pakepiname keptuvėje su mėgiamais prieskoniais, kad mėsa taptų biri. Dedame kubeliais pjaustytus svogūnus, tarkuotą morką ir trumpai apkepiname. Viską sumaišome su bulvėmis.
Užpilame padažu, išmaišome ir dedame į kepimo skardą ir kepame apie 40min 180C.

Padažas:
3v.š. pomidorų padažo;
3v.š. natūralaus jogurto;
3v.š. vandens;
2v.š. garstyčių.
Viską sumaišome.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą