Reikės:
1 baklažanas;
120ml ryžių;
120ml žirnių kruopų;
2 morkos;
1 svogūnas;
pundelis svogūnų laiškų;
2-3 v.š. pomidorų padažo;
mėgiamų prieskonių.
Kruopas pamirkome bent pora valandų.
Užverdame ir verdame kol ruošiame daržoves ir kruopos bus beveik išvirusios.
Morkas sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais. Dedame į keptuvę ir pakepiname. Dedame baklažaną (smulkintą kubeliais), beriame prieskonius ir kepiname kol daržovės beveik suminkštės. Sudedame beveik išvirusias kruopas (įpilame ir šiek tiek skysčio) ir paverdame dar apie 5 min, kad kruopos galutinai išvirtų. Skysčio turėtų beveik nelikti. Sudedame pomidorų padažą, svogūnų laiškus (smulkintus) ir išjungiame viryklę.
Labai puikūs ir skanūs pietūs. Kvapas lyg troškinys būtų su grybais.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą