2016 m. rugsėjo 6 d., antradienis

Moliūgo duona

Reikės:
500g moliūgo;
pakelis sausų mielių;
2 a.š. medaus;
500g miltų;
1 a.š. ciberžolės;
1 a.š. druskos;
kmynų;
moliūgo sėklų (arba kitokių sėklų duonai).

Užvirti vandenį ir ten sudėti moliūgo gabaliukus. Virti kol jie suminkštės - apie 10min. Išjungti viryklę. Paimti 60ml moliūgo nuoviro, atvėsinti. Moliūgą nusunkti ir sutrinti į tyrę. Į moliūgo nuovirą sudėti medų, mieles ir išmaišyti. palikti keletui minučių. Bus matyti, kaip mielės kyla.
Į dubenį supilti miltus, druską. Viduryje padarius duobutę supilti mielių mišinį, atvėsintą moliūgo tyrę. Šaukštu išmaišyti ir imti minkyti tešlą rankomis, kol tešla taps minkoma, vientisa. Dėti į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir palikti pakilti.
Tada perminkyti, suformuoti duonos kepaliuką ir kepti apie 20 min 180C orkaitėje.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą