2016 m. lapkričio 5 d., šeštadienis

Svogūnų pyragas su dešrelėmis

Reikės:

tešlai:
150g miltų;
100g sviesto;
50g sūrio;
1 kiaušinis.


Sviestą sumaišyti su miltais ir trinti tarp pirštų, kol gausis trupinukai. Tada mušti kiaušinį, dėti tarkuotą sūrį ir išminkyti tešlą. Kol ruošime įdarą, tešlą padėkite į šaldytuvą.


Įdarui:
 5 svogūnai;
5 pieniškos dešrelės;
200ml grietinėlės;
2 kiaušiniai;
10g kukurūzų krakmolo (bet manau, puikiai tiks ir bulvių krakmolas);
žiupsnelis druskos;
mėgiamų prieskonių.

Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Dedame pjaustytas dešreles, pilame 100ml grietinėlės, dedame prieskonių, druskos ir minutę pakaitiname.

Atskirame inde išplakame kiaušinius su grietinėle ir krakmolu.


Imame iš šaldytuvo tešlą, ją iškočiojame ir išklojame kepimo formą padarant kraštus.
Dedame svogūnų įdarą, užpilame grietinėlės užpilu ir dedame kepti į įkaitintą orkaitę apie 25 min 180C.

Pyragas skanus, primena kiaušinių įdarą. Dešrelės suteikė labai neblogą skonį.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą