2016 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Meduoliai su anyžiais

Prasideda meduolių ir visokių kitokių kalėdinių ir šventinių kepinių sezonas. Valio. Pats pirmasis šiais metais meduolių receptas bus su anyžiais. Skonis puikus, kvapnus, skanu ir lengva. Pradedame laukti švenčių.

Reikės:
2 v.š. medaus;
30g cukraus (galite dėti daugiau jeigu norite labai saldžiai, aš dėjau mažiau, nes glaistėme dar ir šokoladu, tad saldumo užteko tikrai);
1 a.š. kepimo miltelių;
1 kiaušinis;
100g sviesto;
0,5 a.š. imbiero;
0,5 a.š. cinamono;
0,5 a.š. anyžių;
apie 300g miltų.

Sviestą išlydžiau mikrobangų krosnelėje ir išplakiau kartu su kiaušiniu, medumi, kepimo milteliais. Sudėjau likusius produktus ir užminkiau tešlą. Tešla turi gautis minkoma, tačiau ne per kieta, minkšta ir elastinga. tešlą dedame valandai į šaldytuvą. Po to imame ir kočiojame, spaudžiame formelėmis sausainius ir kepame orkaitėje apie 10-15 min 180C.

Skanu, paprasta ir smagu gaminti (ypač su vaikais). Dekoruojame kaip tik norime, mes piešėme su šokoladu. Vaikams piešti labai patiko.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą