2017 m. sausio 18 d., trečiadienis

AVižinių dribsnių ir bulvių blynai

Reikės:
1st avižinių dribsnių;
10 vnt bulvių;
1 kiaušinis;
miltų, kad tešla nebūtų skysta, o gautųsi grietinės tirštumo;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį.

Avižinius dribsnius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Avižiniai dribsniai turėtų sugerti visą vandenį, jeigu vandens per daug, kai dribsniai išbrinks nupilame vandens perteklių.
Svogūną sutarkuojame. Bulves sutarkuojame, tačiau ne burokine, o šiek tiek smulkesne tarka (tačiau ne ta pačia smulkiausia). Viską sumaišome ir keptuvėje apkepame storus blynus. Juos perdedame į kepimo indą (aš dėjau į troškintuvą). Užpilame padažu (vanduo, grietinė, druskos žiupsnelis) ir troškiname orkaitėje apie pusvalandį 180C.

Skanaus.

Gavosi skanūs bulviniai blynai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą