2017 m. sausio 11 d., trečiadienis

Riešutų sviesto tortas

Saldus, sotus. Toks tikras, mėgstantiems saldžiai.

Reikės:

biskvitams:
40g kakavos miltelių;
150g verdančio vandens;
100g pieno;
150g sviesto;
210g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
40g cukraus;
3 kiaušiniai.


Kakavą užpilame verdančiu vandeniu ir gerai išmaišome. Tada sudėjau sviestą ir maišiau kol šis ištirpo. Tada supyliau pieną.
Kiaušinius gerai išplakiau su cukrumi. Supyliau kakavos masę, miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išplakiau.Gaunasi tokia skystoka tešla. Iš šios tešlos iškepiau keturis biskvitus (19cm tortinėj).


Kremas:
300g šokolado (naudojau šokoladinius senius);
320g žemės riešutų sviesto (naudojau riešutų sviestą su riešutų gabaliukais);
350g riebios plakamos grietinėlės.

Šokoladą išlydome. Sudedame žemės riešutų sviestą ir gerai išmaišome. Jeigu gerai nesimaišo, dar pašildome. Aš viską šildžiau mikrobangu krosnelėje. Grietinėlę išplakame iki standumo ir sumaišome su šokolado mase. Pertepame torto biskvitus sulaisčius juos citrina su vandeniu.
Paliekame šaldytuve per naktį. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą