2017 m. vasario 17 d., penktadienis

Tortas su ananasais

Reikės:
torto "biskvitams" 2 pak. sausainių (Gaidelis, Selga ar pan.);
1 st. pieno (naudojau avižų pieną).

Kremui:
250g maskarponės;
300g riebios plakamosios grietinėlės;
šiek tiek citrinos sulčių;
cukraus pagal skonį;
pusė indelio konservuotų ananasų kubeliais.


Toro pagrindui išdėliojame vieną sluoksnį sausainių (kiekvieną sausainį merkiame porai sekundžių į pieną ir išdėliojame torto formos dugną sausainiais).

Kremui:
grietinėlę išplakame iki standumo, dedame cukrų, maskarponę ir trumpai išplakame. Tada dedame pagal skonį citrinos sulčių ir gerai išmaišome.

Ant sausainių pagrindo dedame konservuotų ananasų trečdalį, tada supilame trečdalį kremo, tada vėl dedame pamirkytus trumpai sausainius, vėl ananasus ir kremą, tada vėl sausainius, ananasus ir kremą. Viršutinis sluoksnis sausainių. Paliekame šaldytuve sustingti.
Aš sekančią dieną viršų aptepiau grietinėle plakta ir apbibarščiau trupiniais sausainių.

Labai skanus tortas. jeigu nesinori labai saldžiai, nedėkite daug cukraus, nes sausainiai saldūs ir saldumo pilnai užtenka nuo jų. Aš į kremą dėjau apie pora šaukštų cukraus ir spaudžiau nemažai citrinos sulčių, kad jaustųsi saldžiarūgštis skonis.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą