2020 m. kovo 23 d., pirmadienis

Apelsininiai sausainiai su cinamonu

Reikės:
80g kokoso aliejaus;
1 apelsino žievelė;
20g cukraus;
50g kokoso miltų;
3 kiaušiniai;
100g grikių miltų;
150g kvietinių miltų;
1a.š. kepimo miltelių;
120g graikiško jogurto arba grietinės;
žiupsnelis  druskos.

Cinamono įdarui:
2a.š. cinamono, 2-3v.š. cukraus, šiek tiek sirupo (aš naudojau datulių).

Gaminame tešlą:
kokoso aliejų išlydome, dedame cukrų, kiaušinius ir gerai išplakame. Įtarkuojame apelsino žievelę. Dedame kepimo miltelius ir kokoso miltus. Gerai išmaišome. Supilame grikių miltus ir išmaišome. Palengva pilame kvietinius miltus ir maišome. Tešla turi gautis šiek tiek lipni, bet minkoma. Tuomet tešlą dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.

Cinamono cukrui sumaišome cinamoną ir cukrų.

Tešlą išimame iš šaldytuvo ir iškočiojame. Kadangi tešla lipni, geriau ją kočioti pasitiesus kepimo popierių arba maistinę plėvelę. Iškočiojame tešlos lakštą. Ant viršaus šiek tiek užpilame datulių sirupo ir užbarstome cinamoninio cukraus. Šiek tiek dar jo pasiliekame. Tuomet susukame ritinėlį. Ritinėlį apibarstome likusiu cinamoniniu cukrumi ir supjaustome riekutėmis. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame orkaitėje apie 10-15min 180C.
Labai skanūs, kvapnūs sausainukai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą