2020 m. kovo 8 d., sekmadienis

Avinžirnių sausainiai

Tokie sveikuoliški. Sveikesni negu paprasti.

Reikės:
konservuotų avinžirnių - 150g (nusunktų);
apie 50ml skysčio nuo konservuotų avinžirnių;
migdolų riešutų sviesto (arba žemės riešutų sviesto) - 40g;
kokosinio kapučino miltelių - 10g
obuolių tyrė - 100g;
ryžių miltai - 50g;
kvietiniai rupūs miltai - 50g;
sėklų mišinys (aš perku iš sveikų prekių skyriaus maltų sėklų mišinį su luobelėmis) - 20g

Įdarui ko tik norite, aš šį kartą dėjau uogienės ir rikotos varškės, o ant viršaus užspaudžiau datulių sirupo lašelį.

Konservuotus avinžirnius su obuolių tyre ir skysčiu sutriname iki vienalytės masės. Dedame riešutų sviestą ir likusius produktus. Leidžiame "tešlai" subręsti - sukietėti. Tada formuojame iš tešlos rutuliukus ir sudedame juos į kepimo skardą. Aš kiekvieną rutuliuką dariau po 40g. Tada rutuliukus skardoje išformuojame, kad taptų kaip šulinėliai. Tam labai patogu buvo naudoti grūstuvę nuo kokteilinės. Suformuojame šulinėlius su aukštesniais krašteliais, kad neišbėgtų įdaras.
Į kiekvieną šulinėlį dedame po mažą šlakelį uogienės, ant jos dedame rikotos varškės šaukštą, paskirstome per visą "šulinėlį" ir ant viršaus šlakelį datulių sirupo. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 180C. Stebėti, kad nesukeptų per stipriai.
Skanaus.
Gavosi 10pyragėlių, kiekvienas po 125kcal.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą