2020 m. gegužės 16 d., šeštadienis

Šonkauliukai marinuoti su airanu


Receptas gimęs tada, kai reikėjo sugalvoti kur sunaudoti pradarytą indelį airano gėrimo. Gerti jau niekas nebenorėjo, tad pagalvojau, o kodėl gi nepamarinavus su juo mėsos?

Reikės:
0,5 kg kiaulienos šonkauliukų;
apie 200ml airano;
šaukštelis prieskonių su juodųjų serbentų sultimis (pridedu foto);
žiupsnelis ciberžolės.

Šonkauliukus supjausčiau ir sudėjau visus produktus į dubenį su jais. Gerai ištryniau mėsą ir palikau porai valandų marinuotis. Aišku, galima ir ilgiau, kokią pusę paros ar net parą :-)
Tuomet sudėjau šonkauliukus į kepimo indą ir kepiau orkaitėje apie 25-30min 180C kol gražiai apskrus.

Skanaus.

Mėsytė gavosi minkšta, tiesiog tirpstanti burnoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą