Kai už lango balta, bandome lėkštėje prisikviesti saulę :-)
250g morkų;
vandens (pagal norimą tirštumą sriubos), aš nematavau kiek, bet kažkur iki pusės litro;
pora saujų nevirtų ryžių;
sultinio kubelis;
patiekimui grietinėlės pagal skonį.
Morkas nuskutame ir sudedame į verdantį vandenį. Tai pat ten supyliau ir ryžius. Vandens kiekis nesvarbus, svarbiausia, kad būtų apsemtos morkos ir vandens užtetų ryžiams išvirti. Morkas viriau kol suminkštėjo. Jas išgriebiau iš vandens, o ryžius palikau dar pabrinkti vandenyje.
Atvėsusias morkas sudėjau į trintuvą ir užpyliau šiek tiek pasidarytu sultiniu (užviriau vandenį, apie 500ml su sultinio kubeliu). Sultinį supyliau ne visą, o tik tiek, kad morkų tyrė susitrintų į vientisą tirštą masę. Tuomet trintas morkas supyliau į atskirą puodą, pagal norimą tirštumą įpyliau sultinio, sudėjau ryžius ( ne visus, pasilikau dalį, nes jį man pasirodė per daug, tačiau kas norėjo, tiekiant sriubą įdėjau papildomai). Užviriau ir pavirus pusę minutės išjungiau viryklę.Patiekiau su grietinėle.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą