Reikės:
50g avinžirnių miltų;
1 didelis bananas;
30g kvietinių miltų.
Įdarui: datulės, riešutai.
Įdarui ant viršaus: cinamonas ir sirupas (naudojau agavų tamsų sirupą). Šiek tie cinamono sumaišyti su sirupu.
Bananą sutrinti šakute, sudėti miltus, gerai išmaišyti. Tešla gaunasi tiršta, ne minkoma.
Pasiruošiame datulių įdarą: jeigu datulės kietos, jas užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome keletą minučių. Tuomet datules nusausiname ir į kiekvieną įdedame po riešutą.
Iš sausainių tešlos formuosime rutuliukus. Kadangi tešla lipni, tam pasitarnavo ledų šaukštas: ant kepimo popieriaus išdėliojame datules su riešutų įdaru, ant datulių dedame po šaukštą tešlos. Gaunasi taip, kad tešla apgaubia datulę. Sausainuko viršų šiek tiek suplojame, padarome nedidukę duobutę ir dedame sirupo ir cinamono misinuką - šaukštą sirupo įpilame į tą duobutę. Pridedu foto kaip atrodo.
Kepame orkaitėje apie 15min 180C, kol gražiai paruduos. Aš dar pabarsčiau iškeptus cukraus pudra.
Labai skanūs sausainukai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą