2022 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Trupininės tešlos sausainiai

 Reikės:

180g varškės;

50 g sviesto (naudojau kokoso);

1 kiaušinis;

50g moliūgų sėklų miltų;

50g kukurūzų miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

Įdarui: mėgiamos uogienės

 Išlydome sviestą ir sumaišome su varške.  Mušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Dedame kepimo miltelius, išmaišome. Beriame abiejų rūšių miltus ir tarp pirštų maišome tešlą, pirštais ją vis smulkindami. Tešla gaunasi biri, tačiau jeigu ją spausime, ji formuosis į vientisą tešlos gabalą, tad pirštais ją lengvai maišome, kad ji nesuliptų į didelius gabalus.

Kai tešla paruoša, dedame jos sluoksnį į kepimo formeles arba į vieną kepimo formą. Lengvai paspaudome. Ant viršaus dedame norimo įdaro, ir tuomet užbarstome likusia tešla. Kepame apie 15min 180C. kol gražiai parus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą