2009 m. birželio 9 d., antradienis
Braškiniai ledai
Taigi, ledų sezonas jau galutinai atidarytas. Kol dar yra šviežių braškių, nusprendžiau pagaminti braškinius ledus.
Šiems ledams reikės:
300 ml pieno;
pusantro pakelio grietinėlės miltelių (Dr. Oetker;
šviežių trintų braškių (aš dėjau apie penkiolika vidutinio dydžio braškių;
pagal skonį riešutų, šokolado gabaliukų.
Į šaltą pieną subėriau grietinėlės miltelius ir plakiau kol masė sutirštėjo. Tada sutryniau braškes į košelę ir sudėjau į grietinėlės masę. Viską dar šiek tiek paplakiau. Aš dar įdėjau šiek tiek žemės riešutų ir šokolado gabaliukų. Visą šią masę įdėjau į ledų gaminimo aparatą ir nustačiau ant maximalaus laiko.
Ledai yra gaivūs, ne per saldūs, tad kas mėgstate saldžiau, įdėkite porą šaukštelių cukraus pudros į grietinėlės masę.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą