2009 m. rugsėjo 21 d., pirmadienis
Žemaičių blynai
Reikės:
Virtų bulvių
Krakmolo
šiek tiek miltų
kiaušinio
mėsos (tačiau įdaras gali būti ir kitoks - varškė, grybai, daržovės ir t.t.)
prieskonių
Virtas bulves sumalame mėsmale, įmušame kiaušinį, dedame prieskonių, druskos. Išminkome. Dedame krakmolo ir miltų. Geriausia, kad krakmolas ir miltai sudarytų maždaug trečdalį bulvių masės.
Mėsą pakepinti keptuvėje kartu su svogūnais. Imti bulvių masės, padaryti blyną, dėti įdaro ir gražiai formuoti blyną. Kepti įkaitintame aliejuje.
Patiekiau su baltu padažu iš pieno, prieskonių, miltų sutirštinimui ir žiupsnelio krapų.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą