2010 m. spalio 18 d., pirmadienis
Šilkiniai kukuliukai
Reikės:
virtų bulvių;
krakmolo;
kiaušinio;
mėgiamų prieskonių;
mėsos (aš naudojau virtą vištienos krūtinėlę);
virtos morkos;
sviesto.
Virtą vištienos krūtinėlę ir morką sumalti mėsmale. Į šią masę dėti mėgiamų prieskonių (dėjau žiupsnelį druskos ir natūralaus prieskonių mišinio).
Virtas bulves tai pat sumalti. Dėti druskos, kiaušinį. Išminkyti masę. Tada ją išlyginti dubenėlyje, išimti ketvirtadalį masės, į jos vietą pridėti krakmolo tiek, kad būtų lygiai su bulvėmis. Ir tada viską gerai išminkyti. Tešla lips prie rankų, bet rankas vis suvilgant vandeniu, galima puikiai formuoti kukuliukus.
Pirmiausia pasisvėriau: kiekvieną bulvių tešlos masės gabaliuką dalinau po 60g. Tada dėjau įdaro, mažą gabaliuką sviesto ir gražiai užlipinau. Sviestą dėjau, kad būtų sultingesnis įdaras.
Dėjau kukuliukus į verdantį vandenį ir viriau apie 15 min.
Laaabai skanu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą