2009 m. spalio 25 d., sekmadienis

Mielinė obuolių pynė








Reikės:
Mielinei tešlai:
300 ml vandens;
2 v.š sviesto;
žiupsnelio druskos;
cukraus pagal norimą saldumą;
miltų apie 550 g;
3 a.š. sausų mielių.
Tešlą gaminau duonkepėje. Produktus sudėjau pagal duonkepės gamintojo rekomendacijas.
Įdarui:
5 obuoliai;
1 bananas;
šaukštelis aguonų, cinamono, cukraus;

Iš pagamintos tešlos iškočiojame stačiakampį. Ant jo paskleidžiame įdarą, susukame volelį. Formuojame baronkos formą. Tuomet su peiliu pjauname kas tris centimetrus į tešlą, bet iki galo nenupjauname jos. Tada vieną tešlos ritinėlį verčiame į baronkos vidinę pusę, kitą ritinėlį paliekama išorėje. Ir taip darome kol apeisime visą ratą su tešla. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą