2009 m. spalio 25 d., sekmadienis
Bulvių-mėsos-pievagrybių apkepas
Reikės:
Virtų bulvių;
Mėsos (gali būti dešra, kumpelis, vištiena, svarbiausia, ją prieš tai iškepti, jei bus naudojama žalia mėsa)
Pievagrybių;
Svogūno;
Dviejų kiaušinių;
Keturių šaukštų grietinės;
Truputį sūrio.
Išvirtas bulves supjaustyti ir dalimi bulvių iškloti kepimo formos dugną. Ant bulvių dėti mėsą. Keptuvėje pakepti pievagrybius ir svogūnus, kol šie suminkštės ir dėti šį mišinį ant mėsos. Išvirtus kiaušinius supjaustyti gabaliukais ir dėti ant pievagrybių ir svogūno sluoksnio. Tada uždėti likusias bulves ant viršaus. Išlyginti paviršių. Ant bulvių dėti grietinę, ją paskleisti ant jų. Tada užbarstyti sūrio ir kepti apie pusvalandį 190C karštumo orkaitėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą