2010 m. gruodžio 14 d., antradienis

Tortas "Malkos po sniegu"


Supermamose jau senokai esu radusi šį tortuko receptą. Išbandžiau ir aš.









Reikės:
tešlai:
250 g sviesto;
200 g grietinės;
3 stiklinės miltų;
arbatinis šaukštelis sodos, užgesintos acte.

Įdarui: apie 1l. aviečių (naudojau šaldytas); ir keturi griežinėliai konservuotų ananasų (tris pagaliukus dariau su jais)

Kremui:
700 g grietinės;
1 stiklinė cukraus;
citrinos rūgšties;
2 pakeliaigrietinėlės standiklio.

Pirmiausia atšildome sušaldytas uogas.
Gaminame tešlą: sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, sudedam likusius tešlos produktus ir suminkome tešlą. Dedam tešlą į šaldytuvą 3 val.
Išėmus iš šaldytuvo tešlą, ją daliname į 15 dalių. Aš svėriau po 59g kiekvieną gabaliuką. Gavosi lygiai 15 pagaliukų.
Tada kiekvieną tešlos gabaliuką kočiojame į pailgą lapą (tik žiūrėti, kad iš ilgio tilptų į skardą). Tada dėti atitirpintas uogas eilute, ir iš tešlos susukti vamzdelį.
Ir taip darome su visais tešlos gabaliukais. Pagaliukai kepa 200 laipsniu orkaitėje apie 12 min. Iškeptus pagaliukus išimti ir palikti, kad atvėstų. Nebijoti, kad imant gali sulūžti, tada tuos lūžusius dėti į vidurį.

Kremas: Grietinę (naudojau 30%) išplakti su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties. Grietinė turi pasidaryti standesnė. Tada dėti standiklio pora pakelių. Išplakti gerai.

Ant lėkštės dėti 5 pagaliukus, pilti kremo tiek, kad pasidengtų gražiai pagaliukai. tada dėti ant jų tarpų 4 pagaliukus, vėl pilti kremą, tada dėti 3 pagaliukus, vėl pilti kremą, ir sluoksniuoti kol baigsis pagaliukai. Viršų apipilti kremu.
Aš puošiau plakta grietinėle su kakava ir be jos, tirpinto šokolado formelėmis.
Skanus, saldžiarūgtis tortukas. Iš šios normos gavosi didelis didelis tortas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą