2011 m. sausio 18 d., antradienis

Batonas su manų kruopomis


apie 450 g miltų (tašla minkšta, elastinga ir beveik nelimpa prie rankų);
125g manų kruopų;
1 kiaušinis;
500 g vandens;
30 g šlapių mielių;
žiupsnelis druskos;
šaukštelis cukraus.

Į 50 ml vandens ištirpinti šlapias mieles ir dėti šaukštelį cukraus. Palikti, kol mielės suputos. Manus užpilti vandeniu ir leisti išbrinkti. Tada dėti kiaušinį, druską, mielių masę ir miltus į duonkepę, bei minkyti ir kildinti tešlą.
Iškilusią tešlą padalinti į dvi dalis, suformuoti du kepaliukus, įpjauti, aptepti kiaušiniu, aš dar pabarsčiau sezamo sėklomis. Dėti į orkaitę valandai pakilti, o tada kepti apie pusvalandį 190C. Gavosi du kepaliukai po beveik 700g.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą