2011 m. sausio 18 d., antradienis
Vamzdeliai su varške
Reikės:
trys kiaušiniai;
keli šaukštai miltų;
pakelis paprastų didelių vaflių;
pakelis varškės;
šaukštas cukraus.
Vaflius supjaustyti stačiakapio formos gabalais, kad būtų patogu dėti įdarą ir susukti vamzdelį, kad niekas iš jo neišbėgtų. Tada vaflius sudrėkinam vandeniu. Šlapiom rankom glostom vaflius, kol gražiai jie sušlaps. Taip daryti iš abiejų vaflių pusių.
Į varškę įmušti vieną kiaušinį, dėti cukraus pagal skonį. Tada dėti pora šaukštelių varškės ant minkšto vaflio ir susukti vamzdelį. Taip daryti su visais vafliais. Man iš pakelio varškės išėjo 10 vnt. vamzdelių.
Tada įmušti į kitą lėkštę du kiaušinius. Į dar kitą lėkštę pilti miltų. Imti vaflinį vamzdelį, apvolioti miltuose, tada kiaušinyje, tada vėl miltuose ir vėl kiaušinyje. Kepti keptuvėje su riebalais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą