2011 m. sausio 18 d., antradienis
Sorų apkepas su obuoliais ir slyvomis
Reikės:
1 stiklinė sorų kruopų;
1,5 stiklinės vandens;
1,5 stiklinės pieno;
truputis druskos;
1 šaukštas cukraus;
2 kiaušiniai;
1 šaukštas grietinės;
Įdarui: 4 obuoliai, 1 šaukštas sviesto, 2 šaukštai cukraus, cinamono.
Išvirkite tirštą sorų kruopų košę. Ją atvėsinkite, įdėkite su cukrum ištrintus kiaušinius ir išmaišykite. Šviežius obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Susmulkintus vaisius sudėkite į puoduką, pridėkite sviesto, cukraus, cinamono ir maišydami patroškinkite, kol vaisiai truputį sukris. Į paruoštą apkepo indą įdėkite sluoksnį košės, sluoksnį troškintų obuolių ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti sorų kruopų košės. Viršų patepkite su grietine išsuktu kiaušiniu, palaistykite ištirpytu sviestu ir kepkite orkaitėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą