2011 m. sausio 25 d., antradienis
Minkštasis mielinis vyniotinis
Reikės:
2 kiaušiniai;
vanduo;
apie 650 g miltų;
1 a.š. druskos;
1,5 v.š. cukraus;
24 g. šlapių mielų.
Į matavimo puodelį įmušti du kiaušinius ir užpilti vandens, kad būtų kartu su kiaušiniais 300 ml. Viską pilti į duonkepę. Tada vėl į tuščią matavimo indą supilti 80 ml. vandens ir sudėti šlapias mieles bei cukrų. Išmaišyti ir palikti kol suburbuliuos kelioms minutėms. Tada dėti viską į duonkepę pagal eiliškumą. Suminkyti elastingą tešlą, pakildinti, iškočioti ir dėti norimą įdarą. Aš dėjau maltus žemės riešutus sumaišytus su cukrumi.
Susukti vyniotinį, pakildinti orkaitėje ir kepti apie pusvalandį 190C.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą