2011 m. birželio 19 d., sekmadienis

Nuga su vafliais







Reikės:
250g cukraus;
70g cukraus pudros;
110g vandens;
250g džiovintų slyvų;
250g džiovintų datulių;
250g žemės riešutų;
dviejų vaflių.
Pirmiausia smulkiai susipjaustykite džiovintus vaisius (aš karpiau žirklėmis). Riešutus pakepinkite keptuvėje.
Į vandenį supilkite cukrų ir maišant išvirkite sirupą. Jei sirupo šlakelis įpiltas į šaltą vandenį neišsisklaido, o nusėda dugne - sirupas išvirė. Tai trunka apie penkias minutes. Dėti džiovintas slyvas, datules (kurios karpytos į smulkius gabaliukus) ir maišant pavirti. Masė gana tiršta, ilgai virti neišeis. Tada dėti pakepintus keptuvėje žemės riešutus. Išmaišyti. Dėti cukraus pudrą. Išmaišyti. Ant vienos vaflio pusės dėti visą masę, gražiai paskleisti, uždengti kitu vafliu, paslėgti. Po trijų valandų laikant šaltai, galima pjaustyti. Supjausčius laikyti šaldytuve.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą