2011 m. birželio 13 d., pirmadienis
Varškės pyragas
Reikės:
Tešlai:
70g sviesto; 120g miltų; 1 kiaušinis.
Įdarui: 250g grietinės; 130g varškės; 2 v.š. miltų; žiupsnelis druskos, 4 v.š. cukraus; 2 dideli kiaušiniai.
Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą (sviestą supjaustome mažais kubeliais, mušame kiaušinį, dedame miltus ir išminkome tešlą. Tešla išklojame formos dugną ir kraštus. Mano forma apvali, 19cm .
Iš įdarui skirtų produktų: varškę sutrinkite. Dėkite grietinę, gerai išmaišykite. Dėkite druską, cukrų ir išmaišykite. Kiaušinių trynius dėkite į varškės masę - išmaišykite. Kiaušinių baltymus standžiai išplakite (apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai niekur neišbėga - lieka savo vietoj) ir dėkite į varškės masę. Su šaukštu gražiai išmaišykite.
Pilkite varškės masę ant tešlos pagrindo. Kepkite orkaitėje 190C apie 40 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą