2011 m. rugsėjo 26 d., pirmadienis
Bulvių ir salierų blynai
Reikės:
200g bulvių;
30g salierų šaknų;
1 kiaušinis;
dvi saujos miltų;
druskos ir pipirų pagal skonį;
išlukštentų saulėgrąžų sauja;
Bulves ir salierų gumbus nuskusti ir kartu išvirti pasūdytame vandenyje. Išvirusias daržoves sutrinkite grūstuvu, įmuškite kiaušinį, pagardinti druska, pipirais ir gerai išmaišyti. Tešla gaunasi labai lipni, bet drėgnoms rankomis formuoti blynelius galima. Iš paruoštos masės formuoti blynuką, dėti į saulėgrąžas, ir kepti juos įkaitintame aliejuje. Patiekti su grietine.
Labai įdomus skonis, bet skanu, ypač tinka saulėgrąžos. Be jų, nebūtų viso skonio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą