2011 m. rugsėjo 26 d., pirmadienis
Bulvių pyragėliai su sūriu ir mėsa
Reikės:
apie 600g virtų bulvių;
1 kiaušinis;
3-4 saujos miltai
druska;
Įdarui:
200g sūrio;
100g virtos mėsos (aš naudojau kalakuto keptą blauzdelę);
majonezo šaukštas.
Bulves išvirti pasūdytame vandenyje. Sumalti mėsmale, įmušti kiaušinį, pagardinti druska ir gerai išmaišyti. Suberti miltus. Išmaišyti tešlą. Tešla gaunasi lipnoka, bet su drėgnomis rankomis kuo puikiausiai formuojasi kukuliukai štai tokie:
Iš šios masės daryti kukulius, į kiekvieno vidų dėti įdaro. Kukulius virti pasūdytame vandenyje. Patiekti su grietine.
Įdarui: virtą mėsą ir sūrį sumalkite mėsmale, įdėkite šauktą majonezo, truputį druskos ir gerai išminkykite. Įdarui proporcijos turi būti tokios, kad sūrio būtų daugiau negu mėsos.
Nors ši nuotraukytė ir nėra labai graži, bet puikiai matosi išsilydęs sūris ir įdaras:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą