2011 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis
Vištienos kulšys su daržovėmis
Reikės:
4 vnt vištienos kulšelių (didesnių)
du puodeliai pjaustytų kopūstų;
1 puodelis tarkuotų burokine tarka morkų;
bulvių pagal norimą kiekį (aš ėmiau apie aštuonias vidutinio dydžio bulves);
gabaliukas pastarnko (jei jo neturite, dėkite salierą šakninį).
Vištienos marinatui:
1 sauja juodųjų serbentų;
1 a.š. citrininių pipirų (arba maltų pipirų ir citrinos žievelės);
1 a.š. kvapijųjų pipirų;
1 v.š. medaus.
Vištienos marinatui skirtus produktus sumaišyti, gaunasi tyrė, kuria įtrinkite vištienos kulšeles ir palikite bent porai valandų marinuotis.
Į troškintuvą dėti kopūstus, morkas, pjaustytas ir šiek tiek apvirtas bulves (aš bulvę dalinau į keturias dalis ir paviriau vandenyje kol šiek tiek apminkštėjo)pabarstyti druska. Dėkite smulkiai tarkuotą pastarnoką arba salierą ir gerai išmaišykite. Ant daržovių dėkite vištos kulšis. Užpilkite iki pusės daržovių verančiu vandeniu ir dėkite į įkaitintą orkaitę.Kepkite apie 40 min 180-190C.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą