2011 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

"Balandiniai" kotletukai











Reikės:
500g maltos mėsos;
100 gr. nevirtų ryžių
1 morka,
1 svogūnas,
2 česnako skiltelės;
2 kiaušinių;
4 šaukštai krakmolo;
6-10 šaukštai miltų,
prieskonių.

Ryžius išvirti, įspausti česnaką, įmaišyti tarkuotą svogūną ir tarkuotą morką. Sudėti maltą mėsą, įpilti išplaktą kiaušinį, suberti miltus ir krakmolą, pagardinti druska, pipirais. Masė turi gautus pakankamai tiršta, jei masę per skysta ar per biri, dėkite daugiau miltų arba vandens ir miltų.
Į įkaitintą keptuvę dėti šaukštą masės ir gražiai suformuoti šaukšto pagalba bei kepti kotletukus. Labai skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą