2011 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis
Vištos file su pieno padažu
Reikės:
1 vištienos filė;
mėgiamų prieskonių (aš dėjau kvapiuosius pipirus, citrininius pipirus, saldžiųjų paprikų miltelius, džiovintą mairūną, druską).
2 stiklinės pieno.
Filė supjaustome kaip karbonadams. Iš vinos filė gavosi šeši karbonadukai (vieni didesni, kiti mažesni). Visus prieskonius išskyrus druską ir aliejaus kelis šaukštus dedame į dubenėlį ir išmaišome, kad gautųsi košelė. Dedame ant filė karbonadų ir įtriname. Tada imame kiekvieną gabaliuką ir išmušame su mėsos plaktuku. Dedame į šaldytuvą, kad bent kelias valandas pasimarinuotų. Prieš kepimą dedame druskos, išmaišome. Keptuvėje trumpai apkepame filė gabaliukus ir dedame juos į verdantį vandenį. Už 15 min vandens nupilame ir supilame pieną. Kai užverda, pasūdome jeigu reikia ir sutirštiname su miltais išmaišytais vandenyje. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą