2011 m. spalio 21 d., penktadienis
Apkepas su dešrelėmis
Įdarui:
6 vnt vynuoginių pomidorų;
200g dešrelių;
100g sūrio;
Tešlai:
apie 200g miltų;
100g varškės;
1 kiaušinis, 1 vnt.;
3 v.grietinės;
1 a.š.kepimo miltelių.
Užpilui:
2 kiaušiniai;
80ml pieno;
žiupsnelis druskos.
Suminkome tešlą iš miltų, kiaušinio, grietinės, varškės ir druskos. Tešla gautis turi elastinga, vos vos limpanti prie rankų.
Tešlą suvyniojame į plėvelę ir laikome šaldytuve, apie valandą.
Po to išimame tešlą, iškočiojame, ištiesiame kepimo formą ja ir padarome iš tešlos kraštelius. Dedame dešimčiai minučių į orkaitę.
Supjaustome dešreles. Ant apkepusio pagrindo dedame dešreles, pomidorus ir užbarstome sūriu. Užpilame užpilą, kurį gaminame taip: pieną ir kiaušinius su druska išplakame ir užpilame ant dešrelių. Kepame kol viskas gražiai apkeps ir sutirštės. Maždaug 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą