2011 m. spalio 24 d., pirmadienis
Sojos kotletai
Reikės:
1 pakelio sojos faršo (150g);
1 svogūno;
1 stiklinė smulkiai tarkuoto moliūgo;
1 kiaušinio;
druskos;
mėgiamų prieskonių pagal skonį;
miltų, kad iš masės eitų drėgnomis rankomis formuoti kotletukus.
Sojos faršą išvirti su druskos žiupsneliu. Išvirusį faršą nusunkti ir nuspausti, kad pasišalintų vandens perteklius. Dėti į jį maltą svogūną, nusunktą tarkuotą moliūgą, mušti kiaušinį, dėti druską, prieskonius ir išmaišyti. Tada dėti po truputį miltus ir žiūrėti, kada tešla gaunasi tokia, kad eitų formuoti kotletukus. Tikslų kiekį miltų sunku nurodyti, nes priklauso kiek stipriai nuspausite iš moliūgų susidariusį skystį, kiek stipriai nuspausite išvirusį sojos faršą ir nuo kiaušinio dydžio. Bet aš sudėjau apie keturias nedideles saujas.
Kotletukus kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą