2011 m. spalio 24 d., pirmadienis
Batonas su kukurūzų miltais
Skanus, kvapnus, minkštas, geltonas...
Reikės:
100 g. kukurūzų miltų;
290 g. miltų;
20g mieli;
6 g. druskos;
8 g. cukraus;
60 g. sviesto;
200 ml šilto vandens.
Žolelių mišiniui:
2 v.š. aliejaus;
2 v.š. smulkintų krapų (naudojau šaldytus);
3 skiltelės česnako.
Inde sumaišyti mieles, vandenį ir cukrų. Kai mielės ištirps, dėti 120 g. miltų, išmaišyti ir pastatyti šiltai 30 min. Ištirpinti margariną. Supilti į mišinį, suberti druską bei įmaišyti kukurūzų miltus ir paprastus likusius miltus. Užminkyti tešlą ir kildinti kol pakils.
Tuo tarpu česnaką išspausti,pilti aliejų, dėti krapus ir išmaišyti.
Pakilusią tešlą išversti iš dubenio, perminkyti, truputį paploti prie stalo, kad gautųsi paplotis stačiakampis, dėti įdaro, perlenkti pusiau ir susukti virvutę. Tada formuoti pailgą batoną. Kiek įdaro nutekės ant stalo, tada juo aptepkite batono viršų. Dėkite į šaltą orkaitę ir kepkite apie 30 min. 170-180 laipsnių orkaitėje.
Iškepusį batoną suvilgiau vandeniu ir įdėjau į maišelį. Po keleto minučių jis suminkštėjo, tapo minkštas ir labai skanus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą