2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

Kopūstų lazanija




Galvojau šiandien gaminsiu balandėlius, bet norėjosi kažko ir kitokio. Tad sumąsčiau, kad gal visai gautųsi ir kopūstų lazanija :-)
Reikės:
pusę vidutinio dydžio kopūsto;
500g maltos mėsos;
2 stiklinės virtų ryžių;
druskos;
prieskonių pagal skonį;
5 v.š. pomidorų padažo.

Nuo kopūsto nulupau lapus. Kai kurie buvo dideli, tinkami ir balandėliams, kiti sutrūko. Lapus sudėjau į garų puodą ir pusvalandį troškinau.
Į maltą mėsą sudėjau virtus ryžus, druską, prieskonius ir pora šaukštų pomidorų padažo. Viską gerai išmaišiau.
Kai kopūstai išsigarino, dėjau į kepimo indą sluoksnį kopūsto lapų, aptepiau juos pomidorų padažu, tada dėjau faršą, vėl lapus, vėl aptepiau pomidorų padažu, vėl faršą, vėl lapus ir galiausiai vėl faršą. Viršų aptepiau pomidorų padažu. Kepti orkaitėje apie 40Min 180-190C.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą