2011 m. spalio 25 d., antradienis
Varškėčiai su moliūgu ir obuoliais
Reikės:
1 pakelis varškės (200g);
1 didelis kiaušinis arba du mažesni;
didelis obuolys;
moliūgo tiek, kiek obuolio;
50 g cukraus;
0,5 a.š. sodos;
1 v.š. grietinės;
120-130g g miltų.
Į dubenį dėti varškę, mušti kiaušinius, berti cukrų r gerai išplakti. Dėti sodą ir grietinę, išplakti. Obuolį ir moliūga nulupti, išpjaustyti sėklas, supjaustyti kubeliais ir dėti virti kol suminkštės. Tada sutrinti grūstuve į tyrę. Dėti į varškės masę ir išmaišyti. Dėti miltus. Tešla turi gautis kaip tiršta grietinė. Kepti su trupučiu aliejaus.
Labai skanučiai varškėčiai.
Vertas dėmesio receptas! Tingėjau eit į parduotuvę pirkt moliūgo, tai įdėjau cukinijos likučius, manau nepadagino skonio.
AtsakytiPanaikintiManyčiau, kad ir cukinija tiko. Svarbiausia, Jums buvo skanu :-) Manoji dabar labai mėgsta varškės patiekalus, tad tenka visaip improvizuoti :-) Manau, pabandysiu ir aš kada su cukinija.
AtsakytiPanaikinti