2011 m. spalio 13 d., ketvirtadienis

Moliūgo spurgytės



Reikės:
100 ml kefyro;
1 kiaušinis;
15 g mielių;
5 v.š. cukraus;
200 g moliūgo;
miltų tiek, kad tešla beveik neliptų prie rankų.

Moliūgą supjaustyti gabalais ir išvirti kol suminkštės. Tada sutrinti į tyrę (aš tryniau su bulvių košei grūsti skirtu grūstuku). Mieles ir cukrų išmaišyti puodelyje kol jos suskystės ir palikti keletui minučių. Pilti į dubenį kefyrą, dėti moliūgo tyrę, mieles, kiaušinį ir išmaišyti. Aš dar įpyliau šaukštą dektinės, kad tešla neprigertų riebalų. Dėti miltų tiek, kad tešla būtų minkštutė, bet prie rankų dar šiek tiek liptų. Išminkius tešlą, palikti ją uždengus rankšluosčiu, kad ji pakiltų. Iš pakilusios ir perminkytos tešlos formuojame spurgytes ir verdame aliejuje.
Labai skanutės spurgytės. Net nepasakytum, kad iš moliūgo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą