2011 m. spalio 4 d., antradienis

Varškėčiai su juodaisiais serbentais







Reikės:
1 pakelis varškės (180g);
4 v.š.manų kruopų;
miltų tiek, kad tešla beveik neliptų prie rankų;
juodųjų serbentų saujelė;
cukraus pagal skonį;
žiupsnelis druskos.
1 kiaušinis.

Į varškę mušame kiaušinį ir išmaišome, beriame pagal skonį cukraus, žiupsnelį druskos ir išmaišome. Dedame manus, truputį miltų ir išmaišome. Po to vis po truputį dedame miltus ir minkome. Kai tešla lengvai minkosi, beveik nelimpa prie rankų, tada jau pradedame formuoti kukuliukus. Imame gabaliuką tešlos, suplojame į blynuką, dedame šaldytų juodųjų serbentų, šiek tiek cukraus ir užspaudžiame kraštus formuodami kukuliuką. Dėti į verdantį vandenį ir virti apie 10min.
Skanučiai. Šiek tiek rūgštelės su švelniu saldumu...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą