2011 m. spalio 4 d., antradienis

Varškytė pusryčiams







Receptas gimė galvoj, kai šaldytuve stovėjo poros dienų senumo pieno pakelis (nepradarytas). Pamanau, gal pavyks varškė. Ir pavyko. Kokia ji skanutė, drėgnutė gavosi. Kartosim dar daug daug kartų.
Reikės:
seno pieno (aš naudojau dviejų dienų senumo nepradarytą pieno pakelį, gal tiktų ir šviežias pienas arba kefyras, nežinau. Šis pienas kai pyliau į puodą, buvo tirštas kaip kefyras, labai gražios konsistensijos, tik ne toks rūgštus kaip kefyras).
šaukštelio cukraus.

Taigi, pieną pilame į puodą ir užverdame. Labai greitai pienas pradeda trauktis, atsiranda skaidraus vandenuko. Beriame cukrų ir vis pamaišome. Viriau kokias 6-7 min. Gumulėliai varškės turi pasidaryti atskiri tokie. Tada pyliau į marlę, švelniai nuspaudžiau ir patiekiau lėkštėse su uogiene.
Labai labai skanu, sotu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą