2011 m. lapkričio 5 d., šeštadienis
Moliūginės širdutės
Tešla labai panaši į moliūginių sausainiukų, tik, kad kočiojama ir su kokosu.
Reikės:
150 g moliūgo;
100 g sviesto;
1,5 stiklinės cukraus;
2 kiaušinių tryniai;
1 a.š. kepimo miltelių;
stiklinė kokoso drožlių;
120g kukurūzų miltų;
miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų.
Moliūgą išverdame ir sutriname su trintuve (aš tryniau su bulvių košei skirtu grūsti grūstuvu). Dedame sviestą ir kadangi košė karštą, sviestas kuo puikiausiai išsilydo. Pilame cukrų. Išmaišome. Kai masė pravėsta, dedame kiaušinių trynius. Išmaišome. Dedame kokoso drožles, kepimo miltelius ir sudedame kukurūzų miltus. Išmaišome. Tada po truputį pilame miltus ir maišome kol tešla nebelimpa prie rankų.
Tešlą kočiojame, spaudžiame su su sausainių formelėmis ir kepame orkaitėje apie 20min 190C.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą