2011 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Ryškiaspalvės salotos



Kadangi dabar toks metas, kai granatos (taip, tokie vaisiai) yra pakankamai nebrangūs lyginant su kitais metų laikais, tai į savo meniu vis dažniau įtraukiam ir jas. Šį kartą labai skanios (net nesitikėjau, kad bus taip skanu, nes viską dėjau į šias salotas iš galvos) salotos su granatų vaisiais.
Reikės:
2 puodeliai smulkiai pjaustytų kopūstų;
beveik vienas pilnas puodelis burokine tarka tarkuotų morkų;
pusė puodelio smulkiai pjaustyto poro;
trečdalis puodelio burokine tarka tarkuoto moliūgo;
3-4 v.š. granato sėklų;
pora šaukštelių acto;
3-4 v.š. aliejaus;
žiupsnelis druskos;
mėgiamų prieskonių (aš dabar turiu tokį mišinuką salotoms, jis labai čia tiko);
truputį pagal skonį cukraus;
citrinos sulčių truputį.

Kopūstą, morkas, porą ir moliūgą sumaišome. Beriame granato sėklytes, išmaišome. Pilame actą, aliejų, druską, cukrų, citrinos sultis ir mėgiamų prieskonių. Rankomis paspaudydamos maišome, kol kopūstai truputį susispaudys. Paliekame bent valandai kad skonis "susistovėtų".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą