2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis
Ukrainietiški barščiai
Orai atšalo, pas mus namuose kasdien pakvimpa sriuba. Skani, kvapni, sušildanti...Ir nereikia jokių sultinių kubelių norint išsivirti sveiką ir skanią sriubytę. Mėsa, daržovės, žiupsnelis prieskonių (pipirų, salierų, kalendros) ir pati gardžiausia sriuba puikuosis ant jūsų stalo. Na, o šiai sriubytei reikės:
200 g jautienos;
1 paprika;
1 morka;
1 svogūnas;
3-4 vnt bulvių;
1 nedidelis burokėlis;
druska pagal skonį;
prieskoniai pagal skonį.
Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais ir užkaičiame su vandeniu. Buroką nulupame ir sutarkuojame burokine tarka kartu su morka. Svogūną supjaustome kubeliais, papriką - šiaudeliais.
Daržoves dedame į keptuvę ir kartu su kubeliais pjaustyta jautiena, pakepiname. Beriame druskos, prieskonių. Dar truputį pakepiname ir suberiame viską į verdančias bulves. Jei reikia, dar pasūdome. Verdame kol išvirs (apie 20min). Patiekiant paskaniname grietine.
Labai skani sriubytė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą