2011 m. gruodžio 5 d., pirmadienis
Burokėlių sriuba su sūrio kukulaičiais
Reikės sriubai:
1 burokėlis;
1 saujelė perlinių kruopų;
150 g moliūgo;
druskos;
prieskonių pagal skonį.
Kukulaičiams:
100 g fermentinio sūrio;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
miltų, kad tešla neliptų prie rankų.
Burokėlį sutarkuoti burokine tarka. Puode užvirinti vandenį, sudėti nuplautas perlines kruopas ir tarkuotą burokėlį. Pavirti dešimt minučių. Sudėti moliūgą. Berti druską, prieskonius. virti kol viskas beveik išvirs. Padaryti kukulaičius ir juos sudėti į sriubą. Pavirti dar 5-6min. Viskas. Skanaus.
Kukulaičiams: sūrį sutarkuokite šiek tiek smulkesne negu burokinė tarka. Muškite kiaušinį, pasūdykite. Išmaišykite. Berkite saują miltų. Išmaišykite. Berkite dar saują miltų. Vėl maišykite, minkykite. Jei trūksta miltų, įdėkite dar. Tešla neturi gautis laba kieta, tik vos vos lipni. Kukulaičiai gaunasi labai skanūs, minkštučiai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą