2011 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Mielinis pyragas "Kouign amann"



Reikės:
tešlai:
15g mielių;
1 šaukštas cukraus ;
175 ml šilto vandens;
280 g miltų;
žiupsnelio druskos;

karamelei:
200 g cukraus
110 g sviesto;
2-3 šaukštai lydyto sviesto;
Papildomai cukrus kočiojimui.

Mieles sumaišyti su cukrumi, miltų ir vandeniu. Paliekam kol pakils. Į dubenį supilame miltus, druską, vandens masę su mielėm ir užminkom tešlą. Paliekam, kad pakiltų.
Iškočiojam tešlą į blyną ir ant jo vidurio sudedam riekelėm pjaustytą sviestą ir beriam 50 gramų cukraus. Abi šonines dalis po vieną lenkiam vieną ant kitos. Tada per visą ilgį pabarstom dar 50 g cukraus ir vėl sulankstom iš trijų dalių į vieną. Suvyniojam į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą valandai (arba pernakt).
Ant kočiojimo lentos pabarstome cukraus (vietoj miltų), pasidedam pakilusią tešlą ir iškočiojam, pabarstome 50 g cukraus. Vėl sulankstome į tris dalis ir dedame i plėvelę/maišelį ir šaltai dar ~valandai.
Tešlą išimame iš šaldytuvo, dedame į kepimo formą, pirštais formuojame pagal ją. Viršų pabarstome likusiu 50 g cukraus ir palaistome tirpintu sviestu. Kepame apie 40 min. 220 laipsnių orkaitėje, kol viršus stipriai karamelizuosis.

Receptas rastas turbūt supermamose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą