2011 m. gruodžio 23 d., penktadienis
Geltonasis varškės apkepas
Skubu pasidalinti varškės apkepu. Gražiai gražiai orandžinės spalvos ir labai skaniu. Labai patiko visai mūsų šeimynai. Morkų visai nesijaučia, o apkepas toks skanus skanus...
Reikės:
750 g varškės;
300 g tarkuotų morkų (tarkuoti pačia smulkiausia tarka, kur kugeliui tarkuojame bulves);
6 kiaušinių;
100 g cukraus;
140g g tirpinto sviesto;
8 v.š. manų kruopų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
3 saujos razinų.
Varškę sumaišyti su morkų tarkiais ir rankomis išminyti. Kiaušinius atskirame inde suplakti su cukrumi ir druska, kepimo milteliais ir įmaišyti į varškės masę.
Pilti tirpintą sviestą. Išmaišyti. Sudėti manų kruopas,išmaišyti, dėti razinas ir vėl gerai išmaišyti.
Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30-40min 180C.
Receptas paimtas iš čia: http://shirshiulizdas.blogspot.com/2011/12/varskes-ir-morku-apkepas.html
Tik aš dvigubinau normą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą