2011 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Kučių mišrainė su medumi


Reikės:
300g burokėlių;
100g morkų;
400 g bulvių;
nedidelis svogūnas;
1/2 stiklinės šaldytų arba konservuotų žirnelių;
1 v. š. medaus;
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
1/2 a. š. druskos;
župsnelis aitriosios paprikos miltelių;
Padažui reikės:
2 a. š. obuolių acto;
1 a. š. medaus;
1 a. š. vandens;
žiupsnelis druskos.

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C.
Burokėlius, morkas ir bulves nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į dubenį. Medų sumaišykite su alyvuogių aliejumi (jei medus kietas, pašildykite jį, kol ištirps), paprikos milteliais, druska. Užpilkite padažą ant daržovių ir gerai išmaišykite.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo tolygiai paskirstykite daržoves ir kepkite apie 50 minučių.
Jei naudojate šaldytus žirnelius, trumpai juos apvirkite.
Sumaišykite padažui skirtus actą, medų ir vandenį. Iškepusias daržoves sudėkite į dubenį, suberkite žirnelius, svogūną, supilkite padažą, pasūdykite pagal skonį ir išmaišykite.

Receptas rastas viename iš blog'ų, tik dabar neatrandu kuriame, nes receptą nusirašiau, o iš kur jis - nepasižymėjau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą