2011 m. gruodžio 23 d., penktadienis
Kalėdinis aguonų pyragas
Reikės:
2 kiaušiniai;
60 margarino;
50 g cukraus;
80g aguonų;
150g obuolių;
3 v.š. manų kruopų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 sauja razinų.
Obuolius sutarkuoti burokine tarka.
Išlydytą margariną išplakti su cukrumi, dėti vieną po kito trynį ir plakti kol cukrus ištirps. Dėti po truputį aguonas, tarkuotus obuolius ir gerai išmaišyti. Sudėti kepimo miltelius ir gerai išmaišyti.
Atskirame inde kiaušinių baltymus išplakti iki standumo. Sudėti į trynių masę. Dėti manų kruopas, razinas, lengvai išmaišyti.
Kepimo formą patepti riebalais, pabarstyti miltais ir kepti 180C 25min ir 170C dar apie 15-20min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą