2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis
Varškės štolenai
100 g sviesto;
75 g cukraus;
200 g varškės;
330 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
50 g smulkintų migdolų;
1 šaukštas prieskonių meduoliams;
gera sauja razinų;
keli džiovinti abrikosai;
50 ml romo;
miltelinio cukraus pabarstymui.
Orkaitę įkaitinti iki 175 °C
Abrikosus supjaustyti, užpilti kartu su razinomis romu.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais meduoliams.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, įdėti varškę.
Sviesto-varškės masę sumaišyti su miltų mišiniu ir greitai užminkyti tešlą. Suberti migdolus ir užmerktus vaisius kartu su visu skysčiu. Viską gerai permaišyti.
Formuoti nedidelius paplotėlius, dėti juos į kepimo skardą ir kepti 12-15 minučių.
Iškepusius apibarstyti cukraus pudra.
Receptas: http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/2011/12/kaledoms-stolenai-stolenai-saldainiai.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą