2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

Mėsos apkepas su tešla



Reikės:
0,5 kg kiaulienos kumpio;
1 morka;
1 svogūnas;
druska;
mėgiami prieskoniai;
2 kiaušiniai;
150 ml pieno;
1 a.š. kepimo miltelių;
miltų, kad tešla būtų šiek tiek tirštesnė už lietinių tešlą.

Mėsą supjaustome kubeliais, įtriname prieskoniais, druska ir apkepiname keptuvėje. Mėsą dedame į kepimo formą. Kepame orkaitėje apie 15min. 180C.
Kol kepam mėsa, morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais ir viską apkepiname keptuvėje kol suminkštės.
Kiaušinius išplakame su pienu, žiupsneliu druskos, kepimo milteliais ir miltais.
Kai mėsa orkaitėje apkepa, ant jos sudedame daržoves. Ant viršaus užpilame tešlą. Dedame į orkaitę ir kepame dar apie 15 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą