2012 m. sausio 19 d., ketvirtadienis

Faršo kukuliai su daržovėmis


Reikės:
500 g maltos mėsos;
6-7 v.š. virtų ryžių;
1 kiaušinis;
pora saujų miltų kukuliams;
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį;
šaldytų daržovių pakelis (400g) - (pas mane: morkos, žirneliai, kukurūzai, pupos, salierai);
100-150 ml konservuotų trintų pomidorų;
3 v.š. miltų sutirštinimui padažo.

Į maltą mėsą sudedame ryžius, mušame kiaušinį, beriame druskos, prieskonių, išmaišome. Dedame pora saujų miltų. Gerai išminkome.
Puode užverdame vandenį ir sudedame kukuliukus. Verdame apie 10 min.
Tada dedame šaldytas daržoves ir dar paverdame apie 10 min. Vandens puode turi būti, kad kukuliai apsemti iki pusės ar šiek tiek daugiau. Tada supilame konservuotus trintus pomidorus, užverdame, jeigu ko trūksta - beriame druskos ar prieskonių.
Pabaigoje sutirštiname miltais.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą